top of page
"לפעמים אני מרגיש שאני כבר לא מכיר את הילד שלי, או לא יודע איך לגשת אליו, מה שאני לא עושה- אני חוטף מבט לא מרוצה, אני רוצה להגיע אליו אבל לא יודע איך..."
הדרכות וטיפול בהורות הינם חלק משמעותי בטיפול בילד ובהבנת קשייו. ישנם מצבים בהם המצוקה או הסימפטום של הילד מבטאים קושי עמוק יותר במערכת המשפחתית. ישנם מצבים בהם הטיפול והשינוי העוברים על הילד/ה או המתבגר/ת מחייבים גם חשיבה והכלה עבור הוריו, והתאמתם לצרכים המובעים ע"י הילד/ה או המתבגר/ת.
הדרכות הורים
"הלוואי והייתי מצליח יותר בלימודים. אני יודע שאני צריך ללמוד יותר, וגם להתכונן לכל מבחן כמה ימים לפני, אבל אני אף פעם לא מצליח להבין לגמרי את החומר בשיעור, או לדעת בדיוק איזה פרקים יהיו למבחן..."
הפרעות קשב וריכוז, לקויות למידה, קשיים עם בני הגיל, דימוי עצמי שלילי, קשיים בוויסות הרגשי, פוביית בי"ס - הם רק חלק מהקשיים שילדים ומתבגרים מתמודדים עימם, ועשויים לגרום למצוקה או פגיעה בתפקוד היומיומי, הלימודי או החברתי.
קשיים רגשיים,לימודיים, חברתיים אצל ילדים ומתבגרים.
"בהפסקות אני מסתובב לבד, הייתי רוצה שהילדים
ישתפו אותי במשחק, אבל הם לא. ואני ככה, כבר רגיל לשבת ולקרוא בספריה, כל הפסקה."

הפרעות בספקטרום האוטיסטי מתבטאות בקשיים בתקשורת החברתית וביחסים חברתיים, וכן בתחומי התנהגות, עניין ופעילות שמתאפיינים בצמצום וחזרתיות.  

הפרעות בספקטרום האוטיסטי (ASD) ופיתוח מיומנויות חברתיות.
"יש מצבים שאני רואה את העוגת שמרים שאמא אפתה, ובא לי, ממש בא לי לטרוף את כולה, אבל אז אני שומעת קול בתוכי שאומר לי: לא! אסור לך! אפילו לא חתיכה קטנה, את סתם שמנה... ואז אני הולכת משם, אבל לא מפסיקה לחשוב עליה, על העוגה הזאת..."
הפרעות אכילה (אנורקסיה נרבוזה, בולמיה נרבוזה, הפרעת אכילה בולמוסית, הפרעות אכילה אחרות) מסווגות ע"פ קריטריונים של משקל ושל הרגלי אכילה בעיתיים: צמצום ניכר באכילה, נוקשות הנקשרת לאכילה, עיסוק יתר בדימוי הגופני ובמשקל, התקפי אכילה וכן התנהגויות מפצות הנועדו להורדה במשקל (כגון הקאות, משלשלים, ספורט מופרז).
הפרעות אכילה
הפרעות חרדה
"לפעמים כשאני רק מתחילה לחשוב על הפגישה שלי עם חברים, הלב מתחיל לדפוק חזק, אני מזיעה ורועדת, מרגישה בהלה נוראית, שמשהו נורא עלול לקרות..."
הפרעות חרדה מתאפיינות בתחושה של פחד קיצוני, דאגה מפני תחושת אסון מתקרב, מתח גופני וכן פעילות יתר של מערכות אוטונומיות (כגון:הזעה, דפיקות לב, סחרחורות).
"בזמן האחרון כלום לא מעניין אותי, אפילו דברים שאהבתי לעשות פעם - אין לי כבר חשק לעשות, ולפעמים אני ממש בכוח מוציאה את עצמי מהמיטה בבוקר..."
דכאון הינו אחת ההפרעות הפסיכולוגיות הנפוצות ביותר והפוגעת בצורה משמעותית בתפקוד האדם. הדכאון מתבטא במצ"ר עצוב, בתפישות ומחשבות שליליות של האדם  על עצמו ועל העולם, בקשיים ביצירת קשרים ושמירה עליהם, וגם בשינויים בדפוסי האכילה והשינה.
דכאון
קשיי הסתגלות
"הכל השתנה מאז שאבא עזב את הבית... אני מרגישה שכלום לא כמו שהיה קודם, אין לי חשק ללמוד, ובלילה, כשאף אחד לא רואה - אני בוכה במיטה, מנסה להיזכר איך היה פעם, לפני שהכל השתנה..."
גרושין, מעבר מגורים, אובדן או ארוע קשה/טראומטי אחר, עשויים לעורר לעיתים מצוקה וקושי רגשי, תחושה של חוסר יכולת להתמודד או להמשיך במצב הקיים וכן פגיעה מסוימת בתפקוד היומיומי. בקרב ילדים המצוקה עשויה להתבטא גם בהתנהגות רגרסיבית (חזרה להרטבה, דיבור תינוקי וכיו"ב).
"אני כל כך מבולבלת, לא יודעת מה לבחור... אני אוהבת ספרות אבל כולם אומרים לי שאין מה לעשות עם זה אחר כך. לא יודעת מה אני רוצה להיות כשאהיה גדולה..."

דווקא בעולם דינאמי של שפע הזדמנויות ואפשרויות, לעיתים קשה למצוא את הכיוון הלימודי, המקצועי שנירצה לעסוק בו. לעשות שינוי כיוון מקצועי? לעזוב מקום עבודה מסודר ויציב לטובת חברה 'נוצצת' אך לא ידועה? להיות שכיר או עצמאי? אלו לבטים שרבים תוהים ומתלבטים עליהם בעולם המקצועי והתעסוקתי.

חיפוש כיוון מקצועי
חיפוש זוגיות, קשיים בזוגיות.
"כל כך מלחיץ אותי לפעמים, להיפגש עם כל כך הרבה גברים ולא למצוא אף אחד, ממש אף אחד שאני רואה את העתיד שלי איתו..."
מציאת קשר זוגי בעולם האינטרנטי בו אנו חיים הפכה למשימה קשה במיוחד. גם קשרים קיימים עוברים לעיתים תנודות ושינויים לא צפויים, ודורשים התאמות מחודשות. כיצד אני יכול למצוא את ה"אחד/ אחת" שלי? איך לבטא ולתקשר לבן/ בת זוגי מה אני צריך? שאלות שמעסיקות רבים וטובים בתוך זוגיות או בדרך אליה.
"מאז שאמא איננה, כלום לא כמו שהוא היה. אני פתאום צריך להיות בבת אחת ילד גדול, לעשות כביסה, לדאוג לאבא... ואני בעצמי לא יודע איך להתמודד עם הכל בלעדיה..."
אובדן דמות משמעותית עשוי להיות חוויה מכאיבה למי שנשאר מאחור. גם הידרדרות בריאותית או פיטורין ממקום עבודה גוררים שינוי הכרוך בפגיעה בדימוי העצמי ובתפקוד המוכר עד אז. עיבוד השינוי או האובדן עשוי לסייע בהתמודדות והכלה טובה יותר שלו, ולהצמיח לקראת הזדמנויות ואפשרויות חדשות.
התמודדות עם משברי חיים, אובדן.
אני עוסקת בתחומי טיפול מגוונים. להלן העיקריים שבהם:
bottom of page